22 Ocak’ta Milli Eğitim Bakanlığı bir takvim belirleyerek yer değiştirme atamalarını Şubat ayında yapmayı planlamış durumda. Aklınıza şu gelmesin sakın biz Ülke olarak hep gel gittiler yaşarız. Atamalar gecikir mi? Ertelenebilir mi? Bu söz konusu bile değil akademik takvim işlemeye başladı. Çünkü! Özür gurubu atamalarından sonra diğer atamalar gerçekleştirilecek.
Bakanlığın açıklamasını incelediğimizde ince bir çizgide ilerlemek gibi gelse de içinde olumlu taraflarda mevcut. Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında görev yapan illerimiz , ilçelerimiz arasında özürlerinden dolayı, aile bağlarından, can güvenliği gibi durumlarından dolayı Memurların yer değiştirme yönetmeliği açıklanmıştır. İsterseniz kısaca göz gezdirelim .
A- Atamasının olmasını isteyen Öğretmenlerin hizmet puanının hesabında başvurdukları son gün; Hizmet süresinin hesabında 28 Şubat 2016 esasa alınacaktır açıklamalarını sanıyorum okumayanınız kalmamıştır.
B- 652 sayılı MEB açıklamış olduğu kararnamenin 37 ‘ nci madde kapsamında kadrolarında açık bulunan bütün kurumlar Bakanlığın kendi sitesi olan
http//ikgm.meb.gov.tr adresinden öğretmenlerin tercihine açılacaktır. Tercihler bilgisayar ortamında hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılıp yer değiştirmeler gerçekleştirilip atama yapılacaktır.
C- Can güvenliği söz konusu olduğunda yer değiştirme yapılabilecek aynı zamanda eşlerde bu haktan faydalanabileceklerdir.
D – Yer değiştirme ataması gerçekleşen Öğretmenler il ve ilçelerdeki MEB’e şahsen müracaat yapmaları esas olmasına rağmen internet üzerinden de yapabileceklerdir .
E – Atamasından memnun kalmayanlar iptalini gerçekleştirip beklemeye alınacak onun yerine başka bir öğretmenin hemen ataması gerçekleşecektir.
DİKKAT! lütfen size sunulan formları eksiksiz bilgi ile doldurmayı unutmayın en ufak hatanız sizin diskalifiye olmanıza neden olur:
İlk yorum yapan siz olun