MebAjans.Net - Milli Eğitim (MEB) Haberleri -
$ DOLAR → Alış: / Satış:
€ EURO → Alış: / Satış:

Okul Müdürlüğü Mülakat Soruları

Sözlü mülakatlarda sorulan sorular elimize ulaştıkça sitemizde paylaşılacaktır.

Okul Müdürlüğü Mülakat Soruları
  • 17.10.2014
  • 10.199 kez okundu

Okul Müdürlüğü sözlü mülakat süreci başladı. Sorular forum bölümünde.

21/08/2014 tarih Sayı : 41289672/903/3476910
“Yönetici değerlendirme süreci” konulu insan kaynakları genel müdürlüğünün gönderdiği yazıda Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin 2014 yılı ek Görevlendirilme Takvimine göre;

İlk Defa ve Yeniden Müdür Olarak Görevlendirilecekler, aşağıdaki takvime uyacaklardır. Bu kapsamda 15 Ekim 2014 tarihinde tüm iller sözlü mülakat duyurusunu tamamlamıştır ve takvimin bi sonraki aşamasına geçilmiştir.

Başvuruların alınması18-22 Eylül
Değerlendirme işlemlerinin sonuçlandırılması23-25 Eylül
Değerlendirme sonuçlarının duyurulması26-29 Eylül
Değerlendirme sonuçlarına itiraz30 Eylül-3 Ekim
İtirazların değerlendirilmesi ve sonuçlarının duyurulması8-10 Ekim
Sözlü sınav duyurusu13-15 Ekim
Sözlü sınav16-23 Ekim
Sözlü sınav sonuçlarının duyurulması24-28 Ekim
Sözlü sınav sonuçlarına itiraz30 Ekim-5 Kasım
İtirazların değerlendirilmesi ve sonuçlarının duyurulması6-12 Kasım
Müdürlüğe ilk defa ve yeniden görevlendirme13-18 Kasım

Bu takvime göre; 16-23 Ekim tarihleri arasında okul müdürlük sözlü sınavları bugün itibariyle başladı.

Sözlü mülakatlarda sorulan sorular elimize ulaştıkça sitemizde paylaşılacaktır.

İşte bir kaç örnek:

A. T.C. ANAYASASI

1. 1982 Anayasası hangi tarihte halk oyuna sunulmuş, hangi tarihte kabul edilmiştir?
Cevap: 07/11/1982’de halk oylaması yapılmış, 9/11/1982 de resmi gazetede yayınlanmıştır.

2. 1982 Anasasası kaç kısımdan oluşur?
Cevap: 7 kısımdan oluşur.

B. 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU

1. 657 sayılı DMK temel ilkeleri nelerdir?
Cevap: Sınıflandırma, kariyer, liyakat

2. 657 sayılı DMK istihdam şekilleri nelerdir?
Cevap: Memurlar, sözleşmeli personel, geçici personel, işçiler

C. 652 SAYILI MEB KANUNU

1. Bakanlık teşkilatı oluşumu nasıldır?
Cevap: Merkez, taşra, yurt dışı

2. Milli eğitim şurasının sekretarya hizmetlerini hangi birim yürütür?
Cevap: Talim ve terbiye kurulu

DAHA FAZLA SÖZLÜ MÜLAKAT SORULARI için FORUM BÖLÜMÜZE BAKINIZ

mebajansforum

Bir önceki yazımız olan Şimşek: "Memur-Sen ile Anlaşmıştık" başlıklı makalemizde enflasyon farkı, mehmet şimşek ve memursen hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler: /

loading...

2019’a Kadar Tam Gün Eğitim ve Okul Öncesi Eğitim Zorunlu Olacak
2019’a Kadar Tam Gün Eğitim ve Okul Öncesi Eğitim Zorunlu Olacak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), atama bekleyen öğretmenlere müjde vermek...
Öğrenciler AÖF’ün Yeni Sisteminden Rahatsız Kayıt Yenilemeyecekler
26-27 Kasım tarihlerinde yapılan AÖF Güz Dönemi ara sınavları gerçekleştirildi ve öğrenciler 4 yanlış 1 doğruyu götürme sistemi ile tanışmış...
KKTC ODTÜ’nün Yeni Rektörünün Makam Aracı bir Bisiklet
KKTC ODTÜ’nün Yeni Rektörünün Makam Aracı bir Bisiklet Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Otra Doğu Teknik Üniversitesine (ODTÜ) sıradışı bir...
Sihirli Kare Formülünün Yeni Bir Yolunu Bulan Öğretmene Ödül
Iğdır'da görev yapan matematik öğretmeni Hasan Kıraç, sihirli kare formülünün daha önce belirlenmemiş bir yolunu bularak ödül almaya layık görüldü.
2016 TEOG 1. Dönem Sınavında 4 Branşta Sorular İptal Edilebilir
23-24 Kasım tarihlerinde yapılan TEOG sınavında 4 branştan 4 soruya hatalı oldukları düşüncesiyle change.org sitesi üzerinden iptali için imza kampanyası...
23-24 Kasım 2016 TEOG Sınavı Soru ve Cevapları Yayınlandı
23-24 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen TEOG sınavında 1 Milyon 190 Bin 4 öğrencinin ter döktü. TEOG sınavının soru ve cevapları...
MTSKS-6 ve TEOG Mazeret Sınavı Tarihlerinde Değişiklik Yapıldı
MEB, Sınav takviminde değişiklik yaptı. MTSKS-6 ve 2016 TEOG mazeret sınavı tarihleri değiştirildi. Sınava girecekler için yeni sınav tarihlerine dikkat...
MEB, 23-24 Kasım TEOG Sınavı Sayısal Verileri Yayınlandı
MEB, 23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılan TEOG sınavları hakkında sayısal bilgileri yayınladı. Sınava giren öğrenci sayısı, mazeret sınavı tarihi ve...
MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’in Öğretmenler Günü Mesajı
Bakanlık Müsteşarı Yusuf Tekin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajda Eğitimi ilgilendiren her konuyu öğretmenlerle tartışıyoruz, dedi.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın Öğretmenler Günü Mesajı
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Bakan İsmet Yılmaz bir mesaj yayınladı. Mesajda öğretmenlerin fedakarlıklarından bahsetti.
Öğretmenler Günü mü?
Eğitim Fakülteleri mezunu olmayan bakanımız bir şeyleri ispat etmek için büyük eylemlerle uygulamadan kaldırttığımız SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİĞİ diğer bir adıyla SÖZLEŞMELİ...
26-27 Nisan 2017 2. Dönem TEOG Sınavı Konuları Neler?
2. Dönem TEOG sınavında 8. sınıf öğrencileri hangi konulardan sorumlu olacaklar? 2. TEOG sınavı branş branş sınav konuları neler? Öğrenciler...
329 Öğretmen 24 Kasım için Ankara’da Ağırlanacak
Bakanlık 24 kasım Öğretmenler Gününe özel 81 ilden öğretmenleri Ankara'ya ağırlayacak. Buna ek olarak 15 Temmuz şehitlerinin akrabaları olan öğretmenler...
30 Bin Öğretmen ihracında yüzde 1 hata bile yok
Bakan İsmet Yılmaz, öğretmen ihraçları, 2017 öğretmen atamaları, kapanan askeri okulların durumu, 2017 MEB bütçesi hakkında bilgilendirme yaptı. Dikkat çekici...
KPSS’de Görev Alan Öğretmenlerin Alacağı Sınav Ücretleri Belli Oldu
20 Kasım 2016 tarihinde yapılan KPSS ortaöğretim lise sınavında görev alan öğretmenleri alacağı ücretler belli oldu. Görevliler kaç para sınav...
ZİYARETÇİ YORUMLARI
  1. Meb Ajans diyor ki:

    MÜDÜR MÜLAKAT SORULARI

    Okul aile birliği üyeleri kimlerden oluşur ? veli-öğretmen-bağışçı
    – belde belediye başkanının soruşturma iznini kim verir ?
    – büyükşehie bel.bşk.soruşturma iznini kim verir ?
    – para basma yetkisi ? merkez bankası
    – görevlendirilen öğretmenin sicil amiri
    – sosyal kulüpler öğrenciye ne kazandırır ?
    – çok gizli evrak nasıl hazırlanır ?

    —————————————————————————————————
    – okulda istiklal marşı törenini kim organize eder ?
    – mali kontrol nedir _
    – yerleşme hürriyeti hangi durmlarda kısıtlanır ?
    – birleşmiş milletlerin kuruluş tarihi ?
    – Ahmet davutoğlu nun kitabı- stratejik derinlik
    – ölen İtalyan tenor – pavorotti
    – Sezai Karakoç ?
    – gezide 40 öğrenciye kaç görevlendirme yapılır ?
    – bakanlar malı denetimde kime karşı sorumludur –tbmm
    – bilgi edinme kanunundaki 30 günün gerekçesi nedir

  2. kervan 40 diyor ki:

    Cidden sınav yapıldığını mı düşünüyorsunuz, çok safsınız , bu tutmaların eline liste verildi, isimler belli…

  3. Aylin diyor ki:

    Bizim mülakatta da bunlar soruldu.
    -“sosyal devlet ilkesi” ilk kez hangi anayasa da geçmiştir? CEVAP: 1961

    -meslek liselerinde meslek dalı sınıfı açmak için en az kaç öğrenci gerekir? CEVAP:12

    -Birleşmiş Milletler güvenlik konseyine seçilen Suudi Arabistan’ın, bunu reddetmesi üzerine yerine hangi ülke çağrılmıştır? CEVAP: Yemen

    Umarım sınava girecek arkadaşlara yardımcı olabiliriz.

  4. Hezarfen diyor ki:

    Sayın Hocalarım iki soru daha paylaşıyorum.
    1) Okul bahçelerini kiraya verme yetkisi kimdedir? Cevap: Milli Eğitim Müdürü
    2) Askerden dönen öğretmen kaç gün içerisinde göreve başlar? Cevap: 30 gün

YORUM YAZ