TES Samsun 2 Nolu Şube’den Andımız Basın Açıklaması

TÜRK EĞİTİM SEN SAMSUN 2 NOLU ŞUBE BASIN AÇIKLAMASI

Andımız’ın kaldırılması projesini hayata geçirenlerin, Fetöcüler ve onların sendikamsı, derneğimsi yerli siyam ikizleri ile küresel ortakları olduğu çözüm sürecinde aşikar olmuştu.

ŞİMDİ SORUYORUZ

Türk’üm, doğruyum, çalışkanım demekten niçin bu kadar rahatsızlık duyulmaktadır?

Türk yurdunda bölücülerin talebine kurban edilen öğrenci andının öğrencilere tekrar hediye edilmesinin neresi mahsurludur?

Papazı salınca bağımsız yargı kararıdır diyenler, söz konusu Andımız olunca niçin yargıyı sınırı aşmakla itham etmektedirler?

Bölücübaşı Öcalan’ın mektubunun okunmasından gocunmayanlar, Andımız’ın okunmasından neden gocunmaktadırlar?

Türk’üm diye başladığı için Andımız’a karşı çıkanlar;

İstiklal Marşımız’da iki yerde “ırk” kelimesi geçiyor diye, birleri rahatsız olacak diye ona da karşı çıkacak mıdır?

Devletimizin adı Türkiye Cumhuriyeti, bayrağımızın adı Türk bayrağıdır.

Türklüğü etnik bölücülük sayanların, adında Türk var diye bunların da değiştirilmesiyle ilgili bir tavrı olacak mıdır?

Bizler Türk Eğitim Sen olarak, FETÖ’nün ve PKK’nın yasaklanmasını istediği Andımız’ı çocuklarımıza okutmaktan rahatsız değiliz.

Birileri neden rahatsız oluyor?

Türk düşmanlarını pekala anlayabiliyoruz ancak bir eğitim sendikasının üst yöneticilerinin hangi saikle hareket ettiğini çok merak ediyoruz.

Haksız bir “ırkçılık
karşıtlığı” söylemiyle,

Türklük dâvâsını küçümseyecek;

Reşid Galib’in şahsiyeti üzerinden tenkid ettiğiniz metnin muhtevasına ise,

“Biz o metindeki değerleri MEB vasıtasıyla tahakkuk ettirme gayretindeyiz” diyeceksiniz!

Bu millî eğitimdeki “Millî”lik sıfatını yaratan millete, sıradan bir “KABİLE” rütbesi vermeyi deneyeceksiniz!

O millet ki rütbesini tarihiyle yaratmıştır ve kimseden rütbe beklentisi yoktur!

Son sözümüz şudur:

Türk Eğitim Sen olarak adına TÜRKİYE denilen bu aziz vatanda, her hanesinden şehit cenazeleri çıkmış, bin senedir sancaktarlık görevi uğruna her cefâyı nimet bilmiş “bir değerler manzumesi”nin çocuklarına “Türk’üm, doğruyum, çalışkanım” sözlerini gururla söylettireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE.

Bir önceki yazımız olan İl Dışı Tayini Çıkan Öğretmenlerin Yapacağı İşlem Basamakları Neler? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın